Biblioteket med bøker i bakgrunnen

Lokalene

Alle rom i Rasmussen Samlingene har sin egen sjarm og unike uttrykk. Ønsker du å legge ditt neste arrangement til Rasmussen Samlingene? Enten du skal arrangere styrekvelder, arrangementer med bedriften eller et privat selskap, kan vi være behjelpelig med å skreddersy en minneverdig samling etter dine ønsker.

Pentagon

Pentagon

Velkommen til Pentagon – selve hovedsalen i Rasmussen Samlingene. Rommet er, som navnet tilsier, femkantet. Den unike formen skaper en lys og åpen atmosfære, med god takhøyde og unike detaljer. Særlig den vakre og nyrestaurerte lysekronen i takets kuppel, er verdt å merke seg.

Visste du at du kan leie Pentagon? Med plass til inntil 100 personer, egner rommet seg godt for større selskaper. Pentagon har egen inngang/ uteplass og kan benyttes som et eget selskapslokale, eller som hovedlokale ved leie av flere av deler av bygget.

Sølvsalen

Sølvsalen

Sølvsalen, som navnet tilsier, bærer preg etter sitt innhold. Her finner du en egen utstilling av sølvtøy fra Arven. Som den eldste og en av de største gull- og sølvvarefabrikkene i Norge, har Arven et stort utvalg av flere av landets mest kjente navn innen gull- og sølvsmedkunsten og omfatter blant annet Theodor Olsen, Magnus Aase, Marius Hammer, Jacob Tostrup Prytz, Sigurd Hostvedt og Brødrene Lohne.

I samme sal finner du også utstilte bilder fra et utvalg amerikanske kunstnere som har bemerket seg innenfor retningen Pop Art.

Hetlandhallen

Hetlandhallen

Audun Hetland var en norsk tegner, grafiker og bokillustratør født og oppvokst i Bergen. Med en stor dose selvironi, møter vi en glad bergenser med glimt i øyet.

Han var særlig kjent for sine frodige karikaturer og muntre skisser av bergensk folkeliv og som avistegner i Bergens Tidende. Hetland har også laget akvareller, pasteller, collager og malerier der fargene er det stemningsskapende element. Han har dessuten arbeidet som billedhugger, deriblant med utsmykningen av Engen kino.

I Hetlandhallen kan du se en stor samling av Hetlands verk, både de kjente og de mer ukjente.

Ekhaug

Ekhaug

Tilbaketrukket og unikt – velkommen til Ekhaug. Stuene består av en stor hall og tre tilhørende rom: salong, spisestue/styrerom og bibliotek. Lokalene passer godt til mindre arrangementer som styre- og nettverkssamlinger.

HR-rommet

HR-rommet

Med minner fra en svunnen tid, står kontoret til Hilmar Reksten, nærmest urørt. Omgitt av møbler i teak, gamle bøker og det massive skrivebordet, er det lett å få en følelse av skipsrederens storhetstid på 60- og 70-tallet.

Kontorlokaler

Kontorlokaler

Rekstenbygget er et av Bergens mest spennende kontorfelleskap. Her er det mulig å leie seg et eller flere kontorer i flotte og ærverdige omgivelser. Kontorbygget er beliggende sentralt på Fjøsanger, like ved Gamlehaugen, og den er omgitt av et flott parkanlegg. Rekstenbygget huser en rekke bedrifter innen segmentene eiendom, finans, shipping, retail, kraft og kommunikasjon.

Ta kontakt med oss på telefon 900 47 855 eller Hanne Pedersen på telefon 414 60 931.