Kunsten

Når du besøker Rasmussen Samlingene møter du kunst i alle rom. Gjennom en rekke arrangementer og utstillinger, ønsker vi å gjøre samlingen tilgjengelig for alle og skape et levende rom for kunst, kultur og historie.

Kunst av Andy Warhol
Per Gunnar Strømberg Rasmussen

Fra tradisjonelle kunstverk og uttrykksfulle malerier til moderne skulpturer og Pop Art, finner du en rik samling av ulike verk fra både norske og internasjonale kunstnere.

– Å være omgitt av kunst i hverdagen, gjør noe med deg. Det blir som et mentalt avbrekk hvor du får mulighet til å nullstille deg og skifte fokus. Per Gunnar Strømberg Rasmussen, konsernsjef i Strømberg Gruppen

Pop Art

Pop Art, eller popkunst, er en retning som oppstod i 1950- og 1960-årene. Den kjennetegnes av å bruke elementer fra populærkulturen, som reklame, tegneserier og dagligdagse gjenstander i kunstverkene. Pop Art kombinerer disse elementene med tradisjonelle maleriteknikker for å skape unike og ofte ironiske kunstverk.

Pop art-bølgen var også preget av å utfordre og å problematisere tradisjonell kunst og kulturelle verdier, og å vise at kunst ikke bare er forbeholdt eliten, men også kan være tilgjengelig for mannen i gaten.

Pentagon